Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
|
ŞAFT İÇİNDEN YAPILACAK MONTAJ TALİMATI
Düşey baca montaj talimatı;
Öncelikle bacanın geçeceği şaft boyutlarının uygunluğu ve şaftın içinde herhangi bir engel olup olmadığı kontrol edilir. Karar verildikten sonra varsa mevcut baca tablası sökülerek şaft içi temizlenir.
İlk olarak kazan dairesinde kazan çıkış yüksekliği ve Te modülünün açısı da göz önüne alınarak Te modülün konumu belirlenir ve şaftın girişi baca montajı için müsait hale getirilir. Te’nin altında yoğuşma ve temizleme kabı olması durumuna göre ana taşıyıcı duvara sabitlenir (Duvar müsait değilse ayaklı taşıyıcı sehpa kullanılır). Bacada oluşacak olan statik yükü taşıyacak sehpanın montajı yapılır. Hazırlanan taşıyıcının üzerine sırasıyla yoğuşma kabı, temizleme kabı ve Te yerleştirilir(te ağzı yakma ocağına bakacak şekilde montajlanmalıdır. ). Modül birleşme bölgeleri yüksek ısı silikonu ile kaplanarak sızdırmalık sağlanır.(erkek ucun dişi uç ile birleştiği muflu bölüm içerisinde erkek uçta bulunan kordon yatağının ~5mm yan tarafına çevresel olarak sıvı yüksek ısı silikonu uygulanır.) Modüller birbirlerine bağlantı kelepçesi ile bağlanır. Dişi modül uç noktasında dışa doğru oluşturulan(imalat aşamasında) dış kavis erkek modül üzerinde bulunan kordon yatağı ile birleşmesiyle oluşan yapının (havşa ağız) üzerine modül birleştirme kelepçesi adapte edilir.
Modül birleşme kelepçesi üzerinde iki uç bulunmaktadır.Biri ucu boş, diğer ucu sarı pimlidir. Sarı pimli uç modül üzerinde solda duracak şekilde baca modülü üzerine takılır. Diğer boş uçtan cıvata geçirilerek sarı pim içerisindeki dişli bölüme yerleşimi yapılır.Tornavida ile cıvata sıkılarak kelepçesinin düzgün biçimde modül üzerine adapte edilmesi sağlanır.
Drenaj manşonu, te modülü yakma ocağı baca çıkış noktasına doğru bakacak şekilde sabitlenir.(Te şaftı ortalayacak şekilde konulmalıdır.)
Baca modülleri muf geçme olup muf geçme payları 60mm’dir.Baca modülleri dişi-erkek geçmeli olup; düşey hatta yoğuşmayı almak için Te üst ağzı dişi olarak yapılmış olup üstüne gelecek olan baca modülü erkek ağzı olarak montajlanmalıdır.
Te modülü taşıyıcı üzerine veya yere sabitlenmesi işlemleri bittikten sonra düşey baca hattının yapılması için en uygun nokta olan çatı üst kısmına çıkılır. Baca modülü üzerine halat kelepçesi bağlanır. (baca modülünün erkek ağzı kısmına) Kelepçe üzerindeki uygun noktalara halat kancaları sabitlenir.
Baca modülü şaft üzerinde ~30cm kalacak şekilde aşağı doğru sarkıtılır, bu işlem her baca modülü için aynı şekilde yapılarak modül birleşmeleri sağlanmalıdır. Baca modül birleşme bölgeleri yüksek ısıya dayanıklı silikon ile kaplanır, modül birleşme noktası harici kelepçe ile bağlanarak sızdırmazlık tam olarak sağlanır(bu işlemler yukarıda detaylı olarak anlatılmıştır). Her 3m.’de bir baca modülü üzerine ahtapot kelepçe kullanılarak baca modüllerin şaft içine düzgün olarak ilerlemesi sağlanır. Baca Te seviyesine geldiğinde modül birleştirmeleri yapılarak halat kancaları sökülür. Çatı üst kısmındaki şaft kenarlarında kalan boşluklar şaft adaptör parçası ile kapatılır.
Baca düşey hattının en son noktasına baca şapkası modül birleştirme tekniği ile adapte edilerek ,düşey hattın montaj işlemleri tamamlanmış olur.
|